Ljudska univerza Šentjur

Kliknite "Enter", da začnete z iskanjem.

Po Korziki in Sardinji z Bredo Jančič

Članica UTŽO Šentjur, Breda Jančič, je nam že zelo dobro poznana potopisna predavateljica, ki se za svoja potopisna predavanja zares dobro in obsežno pripravi in s tem ne samo popestri program rednih srečanj svojih sošolcev, temveč tudi sama s pripravami uri svoj spomin in poglablja in obnavlja znanje s svojih potovanj. S svojimi potovalnimi izkušnjami nam vedno naniza pravo mero dogodivščin, zgodovine z navadami, običaji in lokalno kulinariko, ne pozabi pa nanizati tudi vse praktične informacije.

Tokrat nas je preko bogato pripravljene fototeke popeljala na otoka Sredozemlja, Korziko in Sardinijo, ki jo je obiskala pomladi lansko leto. Na Korziki nam je prikazala prijetno pot po ozkih cestah korziškega hribovja, vzdušje univerzitetnega mesta Corte in slikoviti Ajaccio z Napoleonovo rojstno hišo, menhirje iz 3.300 let pr.n.št. ter za mnoge najlepšega kraja na Korziki, Bonifacia, ki je zgrajen na skalnatih pečinah nad morjem.

Pot po Sardinij se je pričela na severu z mestici Castelsardo in Alghero, za katerega je značilna katalonsko-aragonski stil arhitekture. Predstavila pa nam je tudi ostanke nuraške civilizacije ter znamenito plažo Costa Smeraldo in za konec potopisa pokazala tudi svojo najljubšo poletno počitniško destinacijo, ki prekaša lepote omenjene smaragdne obale.

Skip to content