Ljudska univerza Šentjur

Kliknite "Enter", da začnete z iskanjem.

Ognjeni spektakel in druženje ob koncu koledarskega leta

Za člane Univerze za tretje življenjsko obdobje Šentjur (UTŽO), njihove vnuke in mentorje študijskih skupin smo ob koncu leta povabili skupino Čupakabro, ki je na Mestnem trgu pred Občino Šentjur izvedla ognjeni spektakel Argonavti. Predstava govori o tem, kako je iskra ogenj postala in cel svet s toploto objela.

Ognjeni žonglerski šov je gledalce popeljal skozi zabaven uvod, preko romantičnih ognjenih poljan, do atraktivnega zaključka. Vse skupaj pa smo popestrili s tradicionalnim medsebojnim obdarovanjem.

Članom UTŽO Šentjur so se tako želeli zahvaliti za njihovo vključevanje v raznolike izobraževalne vsebine,  za aktivno sodelovanje pri praznični krasitvi Šentjurja in za kulturno udejstvovanje.

Vredno pa je omeniti še dva ključna kulturna dogodka v 2023 na Ljudski univerzi Šentjur. LUŠ’ni citrarji in pevci so praznični čas polepšali oskrbovancem Doma starejših Šentjur, ob koncu študijskega leta pa so z legendarno pesmijo Cvetje jeseni, Ipavčevimi, Slomškovimi in ljudskimi napevi uspešno gostovali na dvorcu Visoko ob 100. obletnici smrti Ivana Tavčarja. Nastopu si je s svojimi poslovnimi partnerji ogledala tudi priznana kardiologinja prof. dr. Metka Zorc, Ivan Tavčar je bil namreč brat od njene prababice.

Članice likovnega študijskega krožka pa so v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Šentjur pripravile razstavo disko krogel na Svetinovem vrtu pred Centrom kulture Gustav, ki so simbol zabave, veselja in druženja, hkrati pa njihovi barviti koščki predstavljajo široko paleto naših možnosti za učenje in rast. V časopisu Kulturna zaveza pa lahko preberete tudi, kako so se poklonile 30. obletnici smrti arhitekta Edvarda Ravnikarja.

Vse dobro v 2024 vam želi Ljudska univerza Šentjur

 

Skip to content