Ljudska univerza Šentjur

Kliknite "Enter", da začnete z iskanjem.

Kuhali s chefom Markom Pavčnikom

Ali ste vedeli, da vsak prebivalec Slovenije zavrže povprečno 68 kg hrane?

V sklopu projekta Eko gajbico, prosim!, ki ga sofinancira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja smo naslavljali več vsebin o pomenu lokalno pridelane hrane, tokrat pa smo se odpravili k priznanemu chefu Marku Pavčniku na Grad Tabor Laško in v njegovi kuhinji izvedli kulinarično delavnico ponovne uporabe zavržene hrane.

Marko Pavčnik v okviru akcije »Hrana ne sodi v smeti« sledilcem na družbenih omrežjih ponuja zanimive recepte in ugotovitve, katerih cilj je prikazati, kako lahko hrano porabijo do konca, sedaj pa nam je to še prikazal na praktični način, kjer smo bili udeleženci aktivno vključeni.

Pripravljali smo sardele ceviche na japonski način, rižotine hrustljave kroglice, pasto misto na neapeljski način, po-velikonočni sendvič iz jajc ter narastek iz potice, zraven pa izvedeli še za marsikatero skrivnost velikega kuharskega mojstra ter razvajali naše brbončice v lepem ambienta gradu Tabor.

 

Skip to content