Ljudska univerza Šentjur

Kliknite "Enter", da začnete z iskanjem.

Kuhali s chefom Borutom Jovanom

Dobri vtisi s preteklih delavnic so nas spodbudili, da smo se tudi letos kulinarično družili s chefom Borutom Jovanom. Spoznali smo njegove nove prostore, ki si jih je uredil na domu, v sklopu Vrtnarije Valner, kjer nastajajo izdelki pod njegovo blagovno znamko Heartmade in kjer s svežimi in kakovostnimi sestavinami ustvarja prave kulinarične mojstrovine.

Tokrat nam je ob pomoči soseda, mladega vodje kuhinje v Gostišču Jurg, Matica Zorka, pripravil odličen meni, ki se je pričel z dišečo italijansko focaccio. Sledilo je okušanje domačih ajdovih testenin z mediteranskim ragujem in sočne svinjske rolade s popečenim radičem z ocvirki, za na konec pa je borbončice pobožal nežen lešnikov souflé – vsak grižljaj je bil prava poslastica.

Udeleženci so bili nad dogodkom navdušeni in so že vpraševali, kdaj jih čaka naslednja kulinarična delavnica. Zagotovo lahko pričakujemo, da bodo tudi v prihodnje imeli priložnost spoznati nove kulinarične skrivnosti in uživati v okusnih dobrotah.

                    

Skip to content