Ljudska univerza Šentjur

Kliknite "Enter", da začnete z iskanjem.

Divja hrana, neizkoriščen naravni potencial

V četrtek, 11. aprila, smo se na Aškerčevi domačiji v Rimskih Toplicah udeležili delavnice o pripravi divje hrane v domači kuhinji. Lili Mahne s Kmetije Mahne iz Cerknice, sodelujoča v številnih projektih, ki so povezani s slovensko kulinarično dediščino, divjo hrano in ohranjanjem kulturne krajine, je najprej predstavila zdravilno vrednost prostoživečih divjih rastlin in zelišč. Ob 20 različnih rastlinah, ki jih je večina udeležencev predavanja tudi poznala, je razložila, kako jih je mogoče uporabiti pri vsakdanji pripravi hrane.  Poudarila je, da je poglavitna vrednost divje hrane njena polnovrednost. Užitne divje rastline so zaradi vitaminov, rudnin in raznih antioksidantov močno prispevajo k dobremu počutju. Po osnovnem predavanju smo poskusili okusne jedi in se strinjali, da divja hrana ni samo na videz lepa, temveč je tudi zelo okusna.

Po koncu delavnice in okušanja nas je po Aškerčevi domačiji popeljal Avgust Aškerc.

Skip to content