Ljudska univerza Šentjur

Kliknite "Enter", da začnete z iskanjem.

15. SLOMŠKOV SIMPOZIJ – Iz dobre šole prirastejo boljši časi

10. 11. 2023
8.30 - 15.00
Slomškova rojstna hiša, Ponikva

Več kot 15 let skrbno organiziramo Slomškov simpozij – usposabljanje za delavce v vzgoji in izobraževanju iz vse Slovenije v Slomškovi rojstni hiši v Unišah na Ponikvi. 

Učenje in poučevanje v šolah poleg didaktično-metodične komponente vsebuje tudi močno čustveno in socialno komponento, kar se je dobro zavedal že Anton Martin Slomšek saj njegova antropologija razume človeka, tako učenca kot učitelja/vzgojitelja, kot nedeljivo celoto telesne, duševne, duhovne in socialne razsežnosti. 

Letošnji program naslavlja več sklopov kompetenc, ki jih povabljeni predavatelji, doc. dr.  Iva  Nežič Glavica, mag. Martin Lisec in Polona Požgan aktualizirajo na današnji čas: pomen komunikacije, osnovni principi logopedagogike in pomen iskanja smisla ter transcendence za večjo osebno izpolnitev, zadovoljstvo in blagostanje.

Izobraževanje je del profesionalnih usposabljanj v sklopu Kataloga stalnih usposabljanj pri Ministrstvu za vzgojo in izobraževanje, pri katerem udeleženci pridobijo 0,5 točke pri napredovanju v pedagoške nazive. 

Se vidimo na Ponikvi (Uniše 11) v petek, 10. novembra ob 8.30.

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI
Skip to content